To se spremalo već dugo vremena. Priča o izradi noževa u Takefuu seže u 14. stoljeće, kad je kovač mačeva iz Kyota Chiyozuru Kuniyasu pronašao savršeno mjesto s pristupom čistoj vodi i kvalitetnom čeliku za usavršavanje svog zanata. Na početku je Kuniyasu za lokalne kovače izrađivao srpove koji su se uz njegovu vještinu izrade japanskih mačeva pokazali kao instantan hit među nacijom. Nije trebalo dugo da Takefu postane sinonim za majstorstvo kovanja.
Međutim, prava prekretnica bila je osnivanje sela noževa Takefu. Uz pomoć poznatog japanskog dizajnera Kazuoa Kawasakija u stoljećima staru praksu izrade noževa utkan je koncept modernog industrijskog dizajna i duh zajedništva.
No nije sve uvijek teklo glatko. Globalna konkurencija inozemnih proizvođača jeftinih noževa u kombinaciji s mlađom generacijom koja se sve manje bavi ovim zanatom bila je uzrok pada prodaje prema kraju prošlog stoljeća. Međutim, umjesto da napusti taj projekt, Kawasaki i njegova zajednica majstora zajedničkim su snagama došli do rješenja uz pravi duh izazivača koji ih je doveo do uspješne izložbe noževa u Tokiju, a zatim i u New Yorku. Rezultat toga bila je globalna popularnost i dovršetak sela noževa Takefu 1993. godine.